onsdag 17. november 2010


Bloggoppgåve

Eg skal no skriva om biletet Ambassadørene, eg skal skriva litt om kva slags element på biletet som ein kan kjenne igjen i renesansen.

Biletet ”Ambassadørene” er karakteristisk for renesansen ved at det viser malarkunst og andre vitskapelege og praktiske ting som ble oppdaga på den tida. ”Ambassadørene” er malt av malaren Hans Holbein på biletet visast det to ambassadørar som ein trur er Jean de Dinteville og Georges de Selve.

På biletet kan vi sjå ein hovudskalle om ein ser nedst på biletet. Den er ikkje så lett å sjå om ein ikkje veit at den er der, men om ein ser frå ein anna vinkel så kann man sjå at det er ein hovudskalle. Denne hovudskallen vil eg seie er malarkunst som var karakteristisk for renesansen. Det at vi kan sjå ein globus på biletet er også karakteristisk for renesansen for det var på denne tida dei fann ut at jorda var rund. Ein kann også sjå bøker på biletet som kann symbolisere att dei fann opp boktrykkarkunsten. Vi kann også sjå ein gitar som kann være eit symbol på att dei begynte å bygge ein musikalsk kultur og att det skapar ein harmoni i biletet. I renesansen var sort en farge som betydde velstand og ded var ofte brukt av velståande menneskjer.

http://www.vgskole.net/teachers/norsk/litteratur/1500_1800/ambassadorene.php

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar